Doorlopende reisverzekering afsluiten

Waarvoor ben je verzekerd tijdens een weekendje weg?

geld in broekzak

Waarvoor ben je verzekerd tijdens een weekendje weg?

Geplaatst op

Stel je gaat een weekendje weg naar een Europese hoofdstad. Tijdens een gezellig avondje uit wordt je portemonnee gestolen. Gelukkig heb je een doorlopende reisverzekering, maar vergoedt de verzekeraar dit soort zaken altijd?

Kies een doorlopende reisverzekering

Wanneer je erg reislustig bent is het aan te raden een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Maar dat betekent niet dat automatisch alles maar wordt vergoed. Mocht je iets gebeuren tijdens je vakantie of weekendje weg, zorg dan dat je  in ieder geval de juiste bewijsstukken verzamelt.

Geld of portemonnee

Vooral in grotere steden loop je het risico dat je slachtoffer wordt van een zakkenroller. In principe valt dit onder de clausule diefstal in je polisvoorwaarden. Het zal geen probleem zijn om hier een vergoeding voor te krijgen, mits je voldoende bewijs naar je verzekeraar stuurt. Doe daarom altijd aangifte bij de politie als je wordt beroofd en stuur een kopie hiervan mee met de schadeclaim. Houd wel rekening met de plek van diefstal. Als je geld van je hotelkamer verdwijnt, terwijl er een ongebruikt kluisje aanwezig is, dan kun je fluiten naar je centen.

Verdwenen bagage

Je hoopt het natuurlijk niet mee te maken, maar wat als je ingecheckte bagage nooit of vertraagd aankomt op je vakantiebestemming? Het komt helaas vaker voor dan je denkt. Vanaf 24 uur na aankomst kom je in aanmerking voor een vergoeding, je hebt immers kleren en verzorgingsproducten nodig. Als je bagage zoek is geraakt kun je bij een juiste schadeclaim een bedrag van minimaal 1000 euro tegemoet zien. Zorg wel dat je via je vliegmaatschappij de benodigde documenten overhandigd krijgt.

Verkeersongeval

Stel je wilt een scooter of bootje huren en je krijgt een ongeluk. Helaas pindakaas: de schade wordt niet vergoed door je reisverzekering en ook niet je aansprakelijkheidsverzekering. Zorg altijd dat je een aparte verzekering afsluit bij de verhuurder of controleer de verhuurvoorwaarden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Je bent tenslotte ook afhankelijk van andere bestuurders, dus een ongeluk heb je niet altijd zelf in de hand.

 

Gerelateerde berichten

Is een doorlopende reisverzekering het waard?

Reizen kan een van de meest verrijkende ervaringen in het leven zijn, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Van verloren bagage tot...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden