Doorlopende reisverzekering afsluiten

Tips hoe perfecte plaatjes te schieten tijdens de vakantie

Tips hoe perfecte plaatjes te schieten tijdens de vakantie

Geplaatst op

Een monument is makkelijker te schieten dan een dier. Logisch een dier beweegt. Soms is een foto bewogen en vindt je dat niet mooi. Kortom, een perfecte foto tijdens een vakantie maken is moeilijker dan je denkt. De volgende tips gaan jou helpen om een goede foto te schieten.

Tip 1: originaliteit in foto’s

Een foto nemen bij de een of ander monument is misschien een beetje saai omdat zulke foto’s overal wel worden gepost, op verschillende social media kanalen. Een wat originelere foto is beter. Voorbeelden hiervan zijn spontane en serieuze foto’s. Een spontane is het leukste omdat zo’n foto altijd op een goed of grappig moment wordt vastgelegd. 

Tip 2: licht is juiste bron

Met een zonopgang of zonsondergang, je krijgt altijd wel een mooi plaatje op je scherm. Het is wat lastiger om zo’n foto te maken dan een normale foto. Je moet namelijk rekening houden met tegenlicht. 

Als je een foto maakt met de zon, kan de fotograaf altijd het beste met de rug tegen het zonlicht gaan staan. Dan krijg je namelijk een erg mooie lichtinval op het gezicht van die persoon. 

Tip 3: Locatiekeuze

Het leukste is om een locatie te kiezen die je hebt bezocht en die dan terug te halen in je foto. 

Dit geeft een mooi beeld van jezelf en van de omgeving. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke beelden zoals de Grand Canyon of je kan gaan voor een strandomgeving. 

Gebruik hierbij geen filters of andere bewerkingsmogelijkheden, want zo laat jij jezelf niet zien en het natuurlijke licht maakt het zelfs extra mooi. 

Tip 4: Klik, klik en nog eens klik

Bij het maken van foto’s kan je het beste verschillende hoeken pakken. De mensen die op de foto staan, hebben meer keuze vanwege de afwisselende plaatjes. Voor het nemen van foto’s, neem dan ook echt de tijd ervoor, zoek het juiste licht op en klik snel door.

Ben je op zoek naar wandelschoenen? Deze heb je vast nodig voor leuke wandelingen om mooie plaatjes vast te leggen. Klik op de link voor een groot assortiment van wandelschoenen met het merk Meindl. https://www.ronaldadventureshop.nl/meindl-wandelschoenen 

Gerelateerde berichten

Is een doorlopende reisverzekering het waard?

Reizen kan een van de meest verrijkende ervaringen in het leven zijn, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Van verloren bagage tot...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden