Doorlopende reisverzekering afsluiten

Sushi bestellen in het buitenland doe je zo!

Sushi bestellen in het buitenland doe je zo!

Geplaatst op

Sushi, je kent het wel, dat Japanse gerecht wat over de jaren heen een ware hit is geworden. Ook in Nederland zie je steeds meer sushi restaurants opduiken en het is vaak ontzettend druk. Want het gerecht is nou eenmaal razend populair. 

Rauwe vis in sushi 

Dan begrijpen wij best wel dat je ook graag sushi bestellen wil op vakantie in Griekenland, Spanje, de Verenigde Staten of in Japan zelf! Hoewel het eten van sushi ontzettend lekker is, let wel op dat je verse rauwe vis eet. In veel sushi soorten vind je namelijk rauwe vissoorten. Het is daarom altijd extra belangrijk dat de vis bevroren is geweest en wel onder -20 graden Celsius. Het bevriezen van rauwe vis voor 24 uur is wettelijk verplicht in Europa, dit om gevaren met parasieten te voorkomen. Niet in elk deel van de wereld is dit dus zo en daarom moet je goed uitkijken met het eten van rauwe vis ook al zit het in je sushi. 

Hoe weet ik of mijn vis vers is? 

Wanneer je sushi bestelt let dan goed op of je vis bevroren is geweest, dit kun je natuurlijk altijd vragen aan het restaurant. En check ook of je verse vis toch niet zo vers is als je denkt. Dit kun je merken wanneer de vis zuur ruikt of extra visachtig. 

Hoe sushi bestellen op je vakantieadres? 

Zin in een heerlijke box vol sushi, en wil je dus sushi bestellen? Hoe doe je dat dan als je niet in je eigen huis bent maar bijvoorbeeld in een appartement of hotel. Sushi bestellen op vakantie doe je als volgt. Als eerst ga je na waar je je sushi wilt bestellen, bij welk restaurant of toko. Dit kun je doen door op internet of social media te zoeken of je vraagt het gewoon aan de locals. Die weten immers waar je de beste sushi kunt bestellen! Daarna is het ook belangrijk dat dit restaurant een afhaal- of bezorgservice heeft. Daarna is het bestellen maar! Dit kun je doen via een website, app of door het restaurant zelf te bellen! 

Gerelateerde berichten

Is een doorlopende reisverzekering het waard?

Reizen kan een van de meest verrijkende ervaringen in het leven zijn, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Van verloren bagage tot...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden