Stel er overkomt je een ernstig ongeluk op de weg naar jouw droomreis. Je loopt door een whiplash letselschade op. Wat moet je dan doen en hoe handel je zoiets af, terwijl je eigenlijk helemaal niet bezig wil zijn met de afhandeling, maar het herstel. In dit blog leggen we je uit wat te doen bij een whiplash.

Wat is een whiplash?

Het woord ‘whiplash’ beschrijft de beweging van de nek, wanneer een plotselinge schok of botsing de banden en spieren tot ver buiten de grenzen rekt die ze aankunnen. Het is als het ware een zweep die plotseling van voren terugschiet: dit is de rek die je nek ook krijgt te verwerken.

Meestal komt het voor dat wanneer een voertuig waarin je rijdt van achteren wordt geraakt – of zeer abrupt tot stilstand komt. Letselschade door een whiplash ook kan worden veroorzaakt door een val of een klap op het hoofd. Hoewel veel mensen ‘whiplash’ niet als een ernstig letsel beschouwen, is het een feit dat het zeer ernstige, verontrustende en langdurige gevolgen kan hebben.

Hoeveel letselschade kan ik claimen bij letselschade

Er is standaardverdeling van hoeveel letselschade je kunt claimen bij een geconstateerde whiplash. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren af, bijvoorbeeld hoe lang het herstel in beslag zou nemen. Maar dit is niet het enige. Je kunt namelijk fysieke en mentale schade hebben opgelopen.

Voorbeelden van opgelopen letselschade door whiplash

De whiplash kan bijvoorbeeld zorgen dat je niet meer kunt werken. Deze misgelopen inkomsten uit werk kan een onderdeel zijn van je letselschadeclaim. Ook zorgkosten voor bijvoorbeeld fysiotherapie en onderzoek kan hier onderdeel van zijn. Hoe dit in zijn werk gaat is dus vrij complex en er zijn geen standaarden. Kennis van zaken hebben is voor zo’n claim dus essentieel. Win dus altijd juridisch advies in voordat je een vergoedingsaanbod van een verzekeraar accepteert. Een letselschadespecialist doet dit vaak op basis van no-cure-no-pay. Niet geschoten, is altijd mis.

Hoe lang heb ik om een whiplashclaim in te dienen?

Je dient een claim binnen 3 jaar te starten. Het feit dat je hier zo lang voor hebt, komt in het geval van een whiplash goed uit. Een whiplash merk je in de meeste gevallen namelijk niet direct na het ongeluk. De stijfheid kan bijvoorbeeld zo een week later pas optreden. 

Pin It on Pinterest