Doorlopende reisverzekering afsluiten

Let op deze tips bij het kopen van een camper

Let op deze tips bij het kopen van een camper

Geplaatst op

Een camper kopen is een hele uitdaging. Zet de gedachte van een goedkope camper maar alvast uit je hoofd. Mocht je toch voor een lage prijs een caravan kopen dan zul je gelukkig dankzij ons erachter komen waarom dat waarschijnlijk niet voordelig is. Een camper moet lang meegaan. En mocht je ooit een slecht onderhouden camper aantreffen dan raden we aan om deze niet aan te schaffen. Daarom geven we je de volgende tips waar je op moet letten bij het kopen van een camper.

De staat van de camper

Wanneer je een goedkope camper aangeboden krijgt, dan moet je afvragen wat de staat is van de camper. Deze zal waarschijnlijk niet al te best zijn. Een camper koop je voor de lange termijn. Daarom raden we aan om een nieuwe of een goed onderhouden camper aan te schaffen. Een slecht onderhouden camper zal alleen maar onderhoudsproblemen opleveren. En het laatste wat je wilt op vakantie is tegen een hoop van problemen aanlopen.

Schadegevallen

Let bij het kopen van een camper op de hoeveelheid schade. Meestal start je dit gesprek door te praten over hoelang de camper al meegaat. Veel schadegevallen zijn niet zichtbaar. Zoals vochtschade. Een camper bestaat vaak uit meerdere componenten. Waaronder houten onderdelen, hier kan vocht in vast gaan zitten en op ten duur voor rottend hout zorgen. Als je zeker van je zaak wilt zijn, dan raden we aan om een vochtmeter te gebruiken. Deze kan door meerdere materiaalsoorten heen meten en bepalen wat de schade is. Mocht je een nieuwe camper kopen raden we aan om te letten op een camper dat beschikt over waterdichte afwerkingen.

Onderhoudshistorie

Een andere manier om erachter te komen wat de staat van de camper is om de onderhoudshistorie op te vragen. Wat voor onderhoud heeft de huidige eigenaar door de jaren uitgevoerd en is de camper al een keer gerepareerd? Dit is belangrijke informatie om in te schatten wat nog risico gevallen zijn. Een goedkope camper heeft waarschijnlijk een lange onderhoudshistorie. Houd hier dus rekening mee wanneer de aangeboden prijs laag is.

Verzekering afsluiten

Als laatste raden we aan om goed na te denken over de camperverzekering. Het is in Nederland verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Of dit nou gaat om een nieuwe of een tweedehandse camper. Je kunt qua verzekering zelf bepalen voor hoeveel en welke gevallen je verzekerd wilt zijn.

Gerelateerde berichten

Is een doorlopende reisverzekering het waard?

Reizen kan een van de meest verrijkende ervaringen in het leven zijn, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Van verloren bagage tot...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden