Doorlopende reisverzekering afsluiten

Een uitvaart in het buitenland, kan dat met mijn verzekering?

Een uitvaart in het buitenland, kan dat met mijn verzekering?

Geplaatst op

Een uitvaartverzekering is uitermate belangrijk. Voor de meeste mensen geldt dat zij deze maar een keer in hun leven afsluiten. Het is wellicht niet zo zeer iets waar je dag in dag uit met je gedachten zit, maar het is wel zaak om dit zo goed mogelijk te regelen.

Dit geldt zeker wanneer je een uitvaart wenst in het buitenland, hier komt toch altijd net even iets meer bij kijken. En je wilt je nabestaanden natuurlijk niet met nare verrassingen achterlaten. In dit artikel geven we je meer informatie over de uitvaartverzekering, in het bijzonder over een uitvaart in het buitenland.

De verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn twee soorten verzekeringen wat betreft uitvaart, de natura uitvaartverzekering en de geld-uitvaartverzekering. Middels de naturaverzekering verzeker je een pakket met diensten, waarbij je jouw uitvaartwensen in kaart kunt laten brengen. Na het overlijden zorgt de verzekeraar voor het regelen van de desbetreffende benodigdheden voor een goede uitvaart. Wanneer je voor een naturaverzekering kiest, dan bepaal je bij het afsluiten meteen voor wat jij je wilt verzekering. Hierbij kun je denken aan het vervoer de volgauto’s en de kist.

Wanneer je kiest voor een geld-uitvaartverzekering, dan werkt het net even anders. Hierbij krijgen na overlijden de nabestaanden een bepaald bedrag uitgekeerd, hiermee kunnen zij de uitvaart regelen. Hier komt wel bij dat zij dus bepalen wat er wordt geregeld, en hoe dit gebeurd. Je kunt natuurlijk bij de nabestaanden jouw wensen wél kenbaar maken, en er van uitgaan dat zij deze zullen opvolgen. De nabestaanden zijn tevens niet verplicht om van het uitgekeerde bedrag de uitvaart te regelen.

Een uitvaart in het buitenland.

Wens je een uitvaart in het buitenland omdat je in het buitenland woont, of omdat je in het desbetreffende land meer familie hebt of een speciale connectie met het land hebt, dan kan dat. Niet alle verzekeraars verstrekken deze mogelijkheid, maar bij veel is dit heel goed mogelijk. Je dient wel een Nederlands postadres, BSN en een Nederlandse IBAN hebben, ook wanneer je in het buitenland woont. Wanneer je dus al enige tijd in het buitenland woont, en vervolgens na een aantal jaar de nationaliteit hebt laten omzetten dan vervalt de mogelijkheid op een Nederlandse uitvaartverzekering.

Wanneer je een uitvaart wilt in het buitenland dan moet dit dus overlegt worden met de verzekeraar en dit moet kenbaar worden gemaakt bij de uitvaartwensen. Hiervoor is een naturaverzekering dus handig. Wanneer je er op vertrouwt dat de nabestaanden jou een goede uitvaart zullen bezorgen, en wanneer je dit in hun handen wilt leggen in plaats van die van de verzekeraar, dan kan een geld-uitvaartverzekering natuurlijk ook.

Gerelateerde berichten

Voorbeeld bericht

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden