Doorlopende reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering binnen Nederland

Een reisverzekering binnen Nederland

Geplaatst op

Veel mensen kiezen ervoor om een reisverzekering te nemen wanneer ze bijvoorbeeld naar Spanje of Portugal toe gaan; ook bij lange reizen in de wereld, bijvoorbeeld naar Japan, is een reisverzekering een bijzonder handige ´bagage´ om mee op reis te nemen. Toch kan het heel slim zijn om ook voor reizen in Nederland een reisverzekering te nemen. We nemen het even met je door.

Een reis naar schokland 

Ja, je hoort het goed: we reizen vandaag naar Schokland. Daar in de buurt nemen we een hotel waar we kunnen genieten van luxe en rust. Schokland is een voormalig eiland; het lag in de Zuiderzee, maar toen deze gedempt werd, ontstond er langzamerhand een eiland zonder zee: een mooi natuurgebied! Je kunt hier zeer prachtige dingen zien, zoals geschiedenis van de streek, die tot de prehistorie terug gaat, en ook nog oude gebouwen die te maken hebben met het verleden van de Schokkers, bijvoorbeeld een mooie kerk en in het museum verschillende attributen en werktuigen. Ga er maar eens kijken, het is geweldig. 

Reisverzekering: op reis door Nederland

Maar waar we naartoe willen met dit verhaal is, dat wanneer je de spullen inpakt in de koffers en naar de auto toe loopt om deze vervolgens op de plek van bestemming eruit te laden, dan hebben we te maken met spullen die niet meer onder de inboedelverzekering vallen. Omdat ze dus niet meer binnen in je woning zijn. Het is dus erg slim om een reisverzekering af te sluiten voor een reis binnen Nederland, zeker wanneer je niet ook nog een verzekering voor buitenshuis hebt. Je spullen zijn dus mooi verzekerd, zowel tegen diefstal als beschadiging. 

Heb je een per ongeluk het een en ander beschadigd in je hotelkamer, dan is een reisverzekering ook heel handig. 

Bonus: reisverzekering land met code oranje

Wanneer je toch besluit om op vakantie te gaan naar een land dat code oranje heeft, dit is dus een land waar van de staat zeg dat je beter niet naartoe kunt gaan als er geen belangrijke reden voor is. Dan zul je niet onder de reisverzekering vallen die je voor het buitenland hebt afgesloten (europadekking of werelddekking), dat geeft potentieel veel problemen die je niet wilt. Zo wordt je ook niet gerepatrieerd als er iets is, althans, dat kan heel lang duren. Dat is de laatste maanden ook voorgekomen. Wij raden je dus ook met klem af naar een dergelijk land toe te gaan. 

Gerelateerde berichten

Is een doorlopende reisverzekering het waard?

Reizen kan een van de meest verrijkende ervaringen in het leven zijn, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Van verloren bagage tot...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden