FAQ

Hoe sluit ik mijn doorlopende reisverzekering online af?
Doorlopende reisverzekering online afsluiten? Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering met eventueel doorlopende annuleringsverzekering via deze website is heel eenvoudig.
Stel uw doorlopende reisverzekering op basis van uw behoeften en budget samen. Vul uw persoonsgegevens en de gegevens van de andere verzekerden in en u ziet wat u voor de gekozen dekking doorlopender reisverzekering moet betalen. Als u de doorlopende reisverzekering daadwerkelijk wilt afsluiten, kiest u voor  doorlopende reisverzekering afsluiten en geeftg u aan op welke wijze u wilt dat de premie betaald moet gaan worden. Bijvoorbeeld via bankoverschrijving of automatische incasso. U kunt de premie van uw doorlopende reisverzekering via automatische incasso per maand betalen, indien het maandelijks premiebedrag voor uw doorlopende reisverzekering tenminste 5 euro bedraagt.
Doorlopende reisverzekering met doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?
Onze doorlopende reisverzekering biedt, afhankelijk van de gekozen dekking, dekking bij bijvoorbeeld diefstal, verlies of beschadiging van uw bagage, bepaalde geneeskundige kosten, ongevallen en bepaalde buitengewone kosten. De doorlopende reisverzekering van Europeesche Verzekeringen biedt standaard geen annuleringsdekking. Of een annuleringsdekking op uw doorlopende reisverzekering aan te bevelen is, is vooral een kwestie van budet. Indien u een zo goedkoop mogelijke doorlopende reisverzekering wilt afsluiten, kunt u het beste per reis of vakantie bepalen of u er een kortlopende annuleringsverzekering bij sluit. Indien u een zo compleet mogelijke doorlopende reisverzekering wilt afsluiten en ook voor last minute reizen en vakanties verzekerd wilt zijn, is de doorlopende reisverzekering met doorlopende annuleringsdekking waarschijnlijk voor u de beste keuze. 
Tot welke leeftijd zijn kinderen op deze doorlopende reisverzekering gratis meeverzekerd?
Bij deze doorlopende reisverzekering zijn kinderen zijn tot 5 jaar gratis meeverzekerd. Bepalend is de ingangsdatum van de verzekering. Is het kind op de ingangsdatum van de verzekering nog geen 5 jaar oud, dan is zij/hij gratis meeverzekerd. Zo sluit u uw doorlopende reisverzekering lekker voordelig af.
Waarom zijn jullie reis- en annuleringsverzekeringen duurzaam?
Indien u een reis- of annuleringsverzekering via onze website afsluit, planten wij via onze partner Trees For All een struik of boom aan. Dit gebeurt in derde wereld landen en levert behalve CO2 compensatie ook duurzame werkgelegenheid op. 
Voor hoeveel dagen bent u maximaal aaneengesloten verzekerd bij onze doorlopende reisverzekering?
Het is afhankelijk van het type doorlopende reisverzekering voor hoeveel dagen u maximaal verzekerd bent bij onze doorlopende reisverzekering. Bij de doorlopende reisverzekering van Europeesche Verzekeringen met basisdekking is dat maximaal 60 dagen, bij de comfort variant is dat 90 dagen en bij de doorlopende reisverzekering van Europeesche Verzekeringen met optimaal dekking is dat 180 dagen. Bij de kortlopende reisverzekeringen van Europeeche bent u altijd maximaal 180 dagen achtereen verzekerd. Bij de keuze van uw doorlopende of kortlopende reisverzekering is dit een belangrijk punt ter overweging.
Welke reisverzekering kunt u afsluiten als u meer dan 180 dagen op reis gaat?
Indien u meer dan 180 dagen aaneengesloten op reis of vakantie gaat, kunt u het beste De Lang op Reis verzekering van Europeesche afsluiten. Deze globetrotter of wereldreizigers reisverzekering biedt de mogelijkheid om maximaal 2 jaar aaneengesloten verzekerd te zijn. U kunt kiezen uit een basisdekking of uitgebreide dekking.
Alle informatie over de Lang op Reis, wereldreis reisverzekering vindt u op onze website:
reisverzekering-wereldreis.nl
Is het verstandig extra geneeskundige kosten mee te verzekering op mijn reisverzekering?
Of u nu een kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering wilt afsluiten, het is altijd verstandig extras geneeskundige kosten mee te verzekeren. Zeker indien u een vakantie in het buitenland hebt geboekt, is dit aan te raden.
Waarom zou ik mijn reisverzekering afsluiten bij de Europeesche?
Beste reisverzekeraar
Europeesche Verzekeringen is sinds 1920 de specialist in reisverzekeringen en is uitgeroepen tot beste reisverzekeraar in 2009. De Europeesche is tevens de oudste reisverzekeraar van Nederland.

De alarmcentrale van de Europeesche biedt wereldwijde hulp en is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. U kunt ook in het buitenland rekenen op snelle en professionele hulp

Snelle uitbetaling bij schade
Europeesche staat bekend om haar snelle schadeafhandeling. Indien u bijvoorbeeld bagageschade heeft, kunt u deze online of telefonisch melden en wordt deze in de meeste gevallen binnen twee werkdagen uitbetaald.

Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd

Personal Service
In geval van diefstal van uw bankpassen kunnen deze via de Personal Service van de Europeesche snel worden geblokkeerd. De Personal Service biedt nog veel meer voordelen.

Online Afsluiten
Uw reisverzekering kan online afgesloten worden.
U kunt bij de Europeesche ook doorlopende reisverzekeringen en doorlopende annuleringsverzekeringen afsluiten. U bent dan het hele jaar door verzekerd.
Kan ik via deze site online een reisverzekering afsluiten?
Ja, u kunt via deze site online een reisverzekering afsluiten. U krijgt per e mail online de polis toegestuurd.
Kan ik via deze site online de premie voor mijn reisverzekering betalen?
Ja, u kunt online (via Ideal of Machtiging) de premie voor uw reisverzekering te betalen.
Als ik een last minute reis heb geboekt, kan ik dan ook online een reisverzekering afsluiten?
Ja, ook als u een last minute reis hebt geboekt, kunt u zich via deze website online verzekeren. Het heeft bij een last minute reis meestal niet zo veel zin een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten omdat u op korte termijn uw vakantie hebt geboekt. Het is wel altijd verstandig een kortlopende reisverzekering af te sluiten, ook bij een last minute boeking.
Als ik een samengestelde reis heb geboekt, kan ik mijn reisverzekering dan ook online afsluiten?
Samengestelde reis. Ook indien u een zelf samengestelde reis hebt geboekt, kunt u onze doorlopende of kortlopende reisverzekering online afsluiten. Bij onze kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering is een samengestelde reis gratis meeverzekerd. Er is sprake van een samengestelde reis, indien u uw reis of vakantie zelf hebt samengesteld, bijvoorbeeld indien u zelf vliegtickets en hotels hebt geboekt. 
Als ik een doorlopende reisverzekering wil af sluiten, kan ik dan zien welke premie ik moet gaan betalen?
Premieberekening doorlopende reisverzekering. U kunt voor u de doorlopende reisverzekering afsluit, online een premieberekening maken. Dit geldt zowel voor onze doorlopende reisverzekering als voor onze kortlopende reisverzekering.
Kan ik via deze site online een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten?
Ja, u kunt via deze site online een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten. U krijgt de polis online per e mail toegestuurd. U kunt kiezen uit de kortlopende annuleringsverzekering met basisdekking of kiezen voor de kortlopende Allrisk annuleringsverzekering. Bij beide annuleringsdekkingen is Europeesche Verzekerinen de verzekeraar.
Kan ik ook online een last minute annuleringsverzekering afsluiten?
Ja, u kunt via deze site ook online een last minute annuleringsverzekering afsluiten. Ook dan krijgt u de polis direct per e mail toegestuurd. 
Als ik een samengestelde reis heb geboekt, kan ik dan ook online een annuleringsverzekering afsluiten?
Als u een samengestelde reis hebt geboekt, kunt u ook online een annuleringsverzekering afsluiten. Bij Europeesche Verzekeringen is bij zowel de kortlopende annuleringsverzekering als de eventuele dekking bij de annuleringsverzekering doorlopende reisverzekering, de dekking "samengestelde reis" gratis meeverzekerd.
Als ik online een annuleringsverzekering af wil sluiten, kan ik dan zien wat die verzekering kost?
U kunt via deze site vrijblijvend en online een premieberekening maken en deze vervolgens al of niet afsluiten.
Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af voor mijn minderjarige zoon of dochter of andere minderjarige?
Indien u een kortlopende annuleringsverzekering voor een minderjarige zoon of dochter of andere minderjarige af wilt sluiten dan is dat online via onze website eenvoudig mogelijk.

Vul bij de Persoonsgegevens uw gegevens bij de rubriek Verzekeringnemer in en de gegevens van de minderjarige bij de gegevens Eerste verzekerde.

Wat is een reisverzekering en waarom zou u die afsluiten?
Een reisverzekering is een verzekering die je kunt afsluiten als je op reis of vakantie gaat. Je hebt 2 types reisverzekeringen, een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Een reisverzekering dekt onder andere bagageschade , personenhulpverlening en buitengewone kosten. Je kunt bij Europeesche Verzekeringen kiezen uit Europadekking en Werelddekking. Je kunt verder kiezen ut de basis dekking, comfort dekking of optimaal dekking. Daarnaast kun je je reisverzekering uitbreiden met extra dekkingen. Op het moment dat je de kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzeking af sluit, zie je duidelijk welke mogelijkheden er zijn en welke premies er bij horen. Hoe beter de dekking van je reisverzekering is, hoe hoger de premie. De basisdekking is het voordeligst, de comfort dekking, het duurst. Bij de kortlopende reisverzekering van Europeesche Verzekeringen ben je maximaal voor een periode van 180 dagen aaneengesloten verzekerd. Bij de doorlopende reisverzekering van Europeesche Verzekeringen ligt het aan het type doorlopende reisverzekering welke je gekozen hebt.
.
Wat is een doorlopende reisverzekering?
Bij een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd, bij een kortlopende reisverzekering, slechts één bepaalde vakantie of reis. Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger indien je per jaar gemiddeld tussen de 18 en 21 dagen per jaar op vakantie gaat. Een doorlopende reisverzekering is vooral gemakkelijk, je hoeft een doorlopende reisverzekering maar één keer af te sluiten terwijl je een kortlopende reisverzekering bij ieder vakantie moet afsluiten. Je kunt zowel de kortlopende reisverzekering als de doorlopende reisverzekering samenstellen, hoe jij dat wilt.
Is het verstandig om bij een korte vakantie ook een reisverzekering af te sluiten?
Ook indien u maar een paar dagen op vakantie gaat, is het verstandig een reisverzekering af te sluiten. Onderweg tijdens het vervoer, kan er wat gebeuren maar natuurlijk ook op de vakantieplek en plaatsen die u gaat bezoeken. En reisverzekering afsluiten is dus verstandig voor een korte en langere periode.
Hoe oud moet je zijn om een reisverzekering af te kunnen sluiten?
Om een reisverzekering af te kunnen sluiten, moet de verzekeringnemer (degene die de polis afsluit) tenminste 18 jaar zijn. Het is mogelijk dat ouders voor hun kinderen een kortlopende reisverzekering of kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.
Wat is een annuleringsverzekering?
Annuleringsverzekering. Als u een vakantie of reis hebt geboekt en u deze door bepaalde onvoorziene omstandigheden ( bijvoorbeeld overlijden of ziekte van een medereisgenoot of familie ) moet annuleren, kunt u en beroep doen op de annuleringsverzekering.Er zijn 2 soorten annuleringsverzekeringen, te weten de kortlopende annuleringsverzekering en de doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking. U sluit de kortlopende annuleringsverzekering af voor één bepaalde vakantie of reis terwijl u bij de doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking, het hele jaar door verzekerd bent..
Bij Europeesche Verzekeringen kunt u verder kiezen uit de standaard annuleringsverzekering of de All risk annuleringsverzekering. Bij de Allrisk annuleringsverzekering mag u zelf bepalen om welke dringende reden u een vakantie of reis wilt annuleren. In de voorwaarden van de annuleringsverzekering (in ons geval de Europeesche) staat precies vermeld welke onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn bij annulering, Allrisk annulering en wat de uitkeringen zijn. Indien u een beroep doet op de Allrisk dekking, krijgt u 75 % van de annuleringskosten vergoed. U kunt echter ook hier niet annuleren indien u geen in de vakantie heeft of het weer u niet aan staat. 
Wat kost een annuleringsverzekering?
De premie voor een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering is afhankelijk van de reissom die u verzekert en van de dekking. U kunt bij Europeesche Verzekeringen kiezen uit de basis annuleringsdekking of de All risk dekking en daarnaast een waarnemer meeverzekeren. Hoe uitgebreider de dekking hoe hoger de premie van uw kortlopende annuleringsverzekering of doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking.

U kunt vrijblijvend een premieberekening maken voor u de kortlopende annuleringsverzekering of doorloepnde reisverzekering met annuleringsdekking af sluit. U weet dan binnen enkele minuten wat de door u gewenste annuleringsverzekering kost en besluiten deze al of niet online via deze site af te sluiten.
Kortlopende annuleringsverzekering
Kortlopende annuleringsverzekering? Een kortlopende annuleringsverzekering sluit u af voor één specifieke vakantie of reis. U bent dan door die specifieke vakantie verzekerd tegen annuleringskosten. U sluit een kortlopende annuleringsverzekering het eenvoudigst af via onze website kortlopende annuleringsverzekering.
Doorlopende reisverzekering met annuleringsverzekering afsluiten?
Doorlopende reisverzekering of doorlopende annuleringsverzekering. Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie en wilt u het hele jaar door verzekerd zijn tegen annuleringskosten? Dan is de doorlopende reisverzekering van de Europeesche Verzekeringen en Vakantie Zeker met annuleringsdekking geschikt voor u. Met een doorlopende reisverzekering met annuleringsverzekering bent u het hele jaar door verzekerd. De dekking samengestelde reis is gratis meeverzekerd. U kunt overigens ook een prima doorlopende reisverzekering zonder de annuleringsdekking ( doorlopende annuerlingsverzekering ) afsluiten of per vakantie een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.

U kunt ook bij de doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking of de doorlopende annuleringsverzekering kiezen voor de eerder besproken Allrisk annulerings mogelijkheid.
Hoe oud moet je zijn om een reis- of annuleringsverzekering af te kunnen sluiten?
Om een annuleringsverzekering of reisverzekering af te kunnen sluiten, moet degene die de polis afsluit (de verzekeringnemer) tenminste 18 jaar oud zijn. Dit geldt ook als je een doorlopende reisverzekering of doorlopende annuleringsverzekering wilt afsluiten.
Annuleringsverzekering afsluiten binnen 7 dagen na boeking reis
Indien mogelijk, kunt u uw kortlopende annuleringsverzekering het beste afsluiten binnen 7 dagen nadat u uw vakantie of reis geboekt hebt. Bestaande ziektes en aandoeningen zijn dan niet bij voorbaat uitgesloten. Ook indien u een doorlopende reisverzekering wilt afsluiten kunt u dat het beste om genoemde reden doen binnen 7 dagen na boeking.
Groepsannuleringsverzekering
Groepsannuleringsverzekering. Familiereünie, familieweekend, vriendenfeest, schoolreis of schoolkamp? Sluit dan onze groepsannuleringsverzekering af. Met collectieve en individuele dekking. U bent dan als groep verzekerd tegen annuleringskosten als een van de deelnemers aan de reis bijvoorbeeld komt te overlijden of een ernstig ongeval krijgt.

Onze groepsannuleringsverzekering kunt u online af te sluiten indien de totale reissom niet meer bedraagt dan €30.000 of maximaal €7.500 per persoon.
Premie berekenen en online afsluiten: www.groepsannuleringsverzekering.nl 
Uw doorlopende reisverzekerring en SOS International?
Of u nu een doorlopende reisverzekering bij Europeesche Verzekeringen afsluit of een kortlopende verzekering. SOS International in Amsterdam werkt in opdracht van o.a. Europeesche Verzekeringen en helpt reizigers, die in  waar ook ter wereld in de poblemen komen. Met een doorlopende of kortlopende reisverzekering van Europeesche Verzekeringen bent u verzekerd van hulp van de SOS International. SOS International is te bereiken via de Europeesche Hulplijn. Zo gaat u met extra zekerheid op reis.
Euopeesche Verzekeringen en de Europeesche Hulplijn?
De Europeesche Hulplijn van Europeesche Verzekeringen is er voor verzekerden van Europeesche die met spoed hulp nodig hebben. U kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week een beroep doen op de Europeesche Hulplijn. Ook in het geval u een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten bij Europeesche kunt u een beroep doen op deze hulplijn.
Bel +31 20 65 15 777.

Wanneer een beroep doen op de Europeesche Hulplijn?
In ieder geval als er sprake is van:
  • ziekenhuisopname
  • indien u noodgedwongen naar huis moet terugkeren
  • indien uw vervoermiddel zoals caravan, auto of kampeerauto uitvalt
Noteer voordat u de Hulplijn belt het telefoonnummer waarop u te bereiken bent, de plaatsnaam waar u bent, hotel, appartement, vakantiehuis of ander adres verblijfplaats en houd altijd uw verzekeringspas bij de hand.
Hoe kan ik schades melden?
Zie onze pagina over schade melden.
Vakantiehuis huren
Vakantie Zeker is niet alleen specialist in reis- en annuleringsverzekeringen maar ook in de verhuur van vakantiehuizen.  Op onze website Vakantie Zeker vind je een overzicht van alle websites waar je een vakantiehuis kunt huren.
Waarom doorlopende reisverzekering afsluiten
Waarom u een doorlopende reisverzekering zou af sluiten, is per persoon verschillend. De belangrijkste 2 redenen zijn echter dat een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper is en altijd gemakkelijk dan het telkens moeten afsluiten van een kortlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering sluit je éénmalig af en wordt jaarlijks automatisch verlengd. En kortlopende reisverzekering dien je bij iedere vakantie af te sluiten. En iedere keer als je een kortlopende reisverzekering of kortlopende annuleringsverzekering afsluit, betaal je poliskosten.
Doorlopende reisverzekering afsluiten met annuleringsverzekering?
Een doorlopende reisverzekering kun je samenstellen hoe je zelft wilt. Zo kun je bagage, geld, medische kosten en annuleringsdekking meeverzekeren maar dat hoeft dus niet. Je kunt je doorlopende reisverzekering dus zo goedkoop houden als je zelf wilt. Het is ook mogelijk om je doorlopende reisverzekering uit te breiden met een annuleringsverzekering. Je bent dan het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten en ook bij last minute vakanties. Als je je doorlopende reisverzekering zo goedkoop mogelijh wilt houden, kun je er ook voor kiezen om naast je doorlopende reisverzekering per reis of vakantie een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Het is ook mogelijk om alleen een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Veel mensen doen het vanuit praktische en financiële redenen andersom. Ze sluiten een doorlopende reisverzekering af en bepalen daarnaast per vakantie of reis of ze een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.


Doorlopende reisverzekering afsluiten? Indien u een doorlopende reisverzekering af wilt sluiten, is het belangrijk dat u de doorlopende reisverzekering van de juiste aanbieder en met de voor u meest optimale dekking kiest. Dit geldt ook als u een doorlopende annuleringsverzekering wilt afsluiten. Deze meest gestelde vragen met betrekking tot de doorlopende reisverzekering van Europeesche Verzekeringen en Vakantie Zeker, helpen u bij de juiste keuze van uw doorlopende reisverzekering of doorlopende annuleringsverzekering. Wilt u een doorlopende reisverzekering of annuleringsverzekering afsluiten en heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Stel uw vraag dan via het contactformulier of neem tijdens kantooruren telefonisch contact met ons op. Wij proberen binnen 1 werkdag uw vraag of vragen te beantwoorden. Ook indien u een vraag heeft over een kortlopende reis- of annuleringsverzekering, een groepsannuleringsverzekering, een groepsreisverzekering of onze schoolreisverzekering of bruiloftverzekering proberen wij uw vraag op zo kort mogelijke termijn te beantwoorden. Als specialist in reis-en annuleringsverzekeringen mag u van ons verwachten dat u, desgevraagd,  deskundig advies krijgt.
Wij hebben deze rubriek "meest gestelde vragen doorlopende reisverzekering "  met de grootste zorg samengesteld. Aan de antwoorden op deze vragen kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Welke doorlopende reisverzekering, annuleringsverzekering of dekking voor u de beste is, is ook afhankelijk voor uw persoonlijke omstandigheden, voorkeur, vakantieplannen, gezinssituatie en financiële situatie. Slechts aan de polis en algemene voorwaarden van Europeesche Verzekeringen, doorlopende reisverzekering of kortlopende reis- of annuleringsverzekering,  kunnen rechten worden ontleend.