Annuleringsverzekering, online afsluiten

Annuleringsverzekering afsluiten.

Indien u een doorlopende reisverzekering wilt afsluiten, kunt u er voor kiezen de dekking uit te breiden met een annuleringsdekking. U kunt er echter ook voor kiezen om los van de doorlopende reisverzekering een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Bij een kortlopende annuleringsverzekering bent u slechts voor één bepaalde reis of vakantie tegen annuleringskosten verzekerd. Bij een doorlopende annuleringsverzekering bent u het gehele jaar verzekerd tegen annuleringskosten. Bij zowel de kortlopende annuleringsverzekering als de doorlopende annuleringsverzekering van Europeesche kunt u kiezen uit de "standaard dekking annuleringsverzekering" of de All Risk Dekking.  

Een kortlopende annuleringsverzekering sluit u eenvoudig en online af via onze website                                 kortlopende annuleringsverzekering.
 
Annuleringsverzekering Europeesche met All Risk Dekking 

Bij de annuleringsverzekering met All Risk dekking van Europeesche kunt u zelf de reden van annulering bepalen.  Voorbeelden hiervan zijn de ziekte van een vriend, verhuizing of een sollicitatie. In het geval u een beroep doet op annulering krachtens de All Risk Dekking krijgt u maximaal 75 % van de annuleringskosten vergoed. De annuleringsverzekering met All Risk dekking van Europeesche Verzekeringen is uniek en biedt u meer mogelijkheden uw vakantie te annuleren. Op het moment dat u een doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking, een doorlopende annuleringsverzekering of kortlopende annuleringsverzekering via één van onze websites afsluit, dient u een keuze te maken uit de standaard annuleringsdekking of de All Risk Dekking.

Welke dekking biedt de annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen?
  • uitkering als u uw vakantie of reis moet annuleren
  • vergoeding als u uw vakantie noodgedwongen moet afbreken
  • vergoeding bij niet gebruikte reisdagen

Dekkingsoverzicht Doorlopende of Kortlopende Annuleringsverzekering

  Annulering * Allrisk Annulering *
Vergoeding annulering om redenen genoemd in voorwaarden kostprijs kostprijs
Vergoeding annulering om aanvullende redenen - 75% van de
annuleringskosten
Vergoeding ongebruikte reisdagen    
- Ziekenhuisopname (minimaal één overnachting) reissom per dag reissom per dag
- Eerdere terugkeer om redenen genoemd in de voorwaarden reissom per dag reissom per dag
- Eerdere terugkeer om aanvullende redenen - 75% van de
reissom per dag

* U kunt kiezen voor een verzekerd bedrag per persoon per reis van € 1.500,- of € 3.500,-. Het maximum verzekerd bedrag per verzekering per jaar is dan respectievelijk € 6.000,- of € 14.000,-.

Belangrijk om te weten


Dekking annuleringsverzekering uitbreiden met waarnemer
Het is mogelijk de dekking van uw kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering uit te breiden met de dekking "waarnemer". Als er bijvoorbeeld iemand op uw woning of bedrijf past en er overkomt die persoon iets, kan het zijn dat u uw vakantie of reis moet afbreken. U kunt hiervoor de polis uitbreiden met de dekking "waarnemer". Deze extra dekking waarnemer kost 1 % extra premie. De keuze voor de dekking "waarnemer" kunt u aangeven tijdens het afsluiten van een annuleringsverzekering via één van onze websites.

Dekking samengestelde reis is gratis meeverzekerd
Indien u uw eigen vakantie en reis hebt samengesteld, door bijvoorbeeld apart een vliegticket en hotel geboekt te hebben, is er sprake van een samengestelde reis. Als er één of meer onderdelen van de reis uitvallen, is het mogelijk dat de hele reis geannuleerd moet worden. De kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen biedt ook dekking "samengestelde reis". Hierbij zullen ook de annuleringskosten van een samengestelde reis worden vergoed. Bij veel andere reisverzekeraars moet voor de dekking "samengestelde reis" een extra premie worden betaald.


Doorlopende reis-of annuleringsverzekering of kortlopende annuleringsverzekering afsluiten?
Indien u één keer per jaar 1 of 2 weken op vakantie gaat, is een kortlopende annuleringsverzekering in de regel goedkoper dan een doorlopende reis- en- annuleringsverzekering.

Indien u echter meer dan één keer per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering of annuleringsverzekering meestal goedkoper. Bijkomend voordeel is dat u ook automatisch verzekerd bent bij last minute reizen en vakanties. Indien u op zoek bent naar een last minute vakantiehuis op een vakantiepark, hebt u een ruime keuze op vakantieparken. Zoekt u een last minute vakantiehuis bij een particuliere eigenaar, dan verwijzen wij u graag naar onze website lastminute vakantiehuizen.


Kortlopende annuleringsverzekering? Bezoek onze website Kortlopende annuleringsverzekering.

Doorlopende annuleringsverzekering? Ga naar Premieberekening of Direct afsluiten